КАЛЕНДАР
31.08.2023

Седница бр. 12 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

24.3.2023

Седница бр. 11 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

19.12.2022

Седница бр. 10 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

29.11.2022

Седница бр. 9 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

31.8.2022

Седница бр. 8 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

6.5.2022

Седница бр. 7 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

24.3.2022

Седница бр. 6 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

26.1.2022

Седница бр. 5 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

30.7.2021

Седница бр. 4 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

27.5.2021

Седница бр. 3 на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

»»»

procredit news

Студиска посета на Шкотскиот парламент

Со цел зајакнување на капацитетите на Собранието за буџетска и финансиска контрола, „Програмата за парламентарна поддршка“ организираше студиска посета на Шкотскиот парламент за вработените од Собран

28.07.2023 Повеќе
procredit news

Анализата за Јавниот долг на Република Северна Македонија

Во Собранието На Република Северна Македонија Парламентарната буџетска канцеларија одржа презентација на Анализата за Јавниот долг на Република Северна Македонија

09.02.2022 Повеќе
procredit news

Размена на искуства помеѓу ПБК и Швајцарска парламeнтарната служба

Во септември 2021 година, ПБК и претставници на Комисијата за финансирање и буџет се состанаа со вработените од Собранието на Швајцарија. Преку дводневен настан беше исполнета агендата со теми за дис

28.11.2021 Повеќе
procredit news

Анализа на предлог ребаланс на буџет на РСМ за 2021 год.

Буџетот за фискалната 2021 година отвори потреба од изменувања и дополнувања, што беше предмет на нова тематска анализа на Парламентарната буџетска канцеларија за пратениците од постоечкиот парламент

18.10.2021 Повеќе
procredit news

Анализа на предлог буџет на РСМ за 2021 год.

Во пресрет на Предлог Буџетот за 2021 година, во месец декември 2020 Парламентарната буџетска канцеларија организираше презентација на Анализа на Предлог Буџетот на Република Северна Македонија за 20

18.10.2021 Повеќе
procredit news

Анализа на ефектите врз македонската економија во време на пандемија

Последиците кои ги донесе Ковид-19 пандемијата на светско ниво резултираше со негативни ефекти врз економските движења и стабилност во државата. Како неодминлив феномен, Парламентарната буџетска канц

18.10.2021 Повеќе